Belföld

300 millióból újul meg a fogyatékosok ellátása

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 06. 25. 12:41

Az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió 300 millió forintos támogatásával a Sólyom utcába költözik a Csongrád megyei Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv.

A kormányhivatal használaton kívüli, Sólyom utcai ingatlanában kap méltó helyet a Csongrád megyei Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv, ahol az eddigieknél lényegesen kulturáltabb körülmények között történhet majd a fogyatékkal élők vizsgálata és az ügyintézés.

Az épület akadálymentes kialakításában kikérik a vak és gyengénlátó, mozgáskorlátozott, hallássérült és értelmi fogyatékossággal élő személyek érdekeit védő megyei szervezetek munkatársainak véleményét. A megbeszélésen részt vesz dr. Polner Eörs, a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója, dr. Bényi Krisztina, a megyei rehabilitációs szakigazgatási szerv igazgatója, Bernáth Ildikó, volt fogyatékosságügyi miniszteri biztos, valamint dr. Pósfai Gábor, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója.

A beruházás az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió 300 millió forintos támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában valósul meg. A fejlesztési munkálatokat a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal és a Csongrád Megyei Kormányhivatal erre a célra alapított, közös konzorciuma felügyeli.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.