Belföld

Tovább fejlesztik a Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalat

Július végéig újabb, az intermodális közlekedést segítő beruházások valósulnak meg a GYSEV hálózatának Szombathely és Szentgotthárd közötti szakaszán.

A többféle közlekedési módot kombináló beruházásról Rázó László, a GYSEV szóvivője elmondta, várhatóan júliusra készülnek el a szombathelyi, rátóti és szentgotthárdi P+R és B+R parkolók, közben tovább folynak a munkák Ják-Balogunyomon, Egyházasrádóc és Alsórönökön is, októberig újabb autóbuszfordulók és autóbuszöblök épülnek meg a szakaszon.

A vasúttársaság szóvivőjének közleménye szerint az Európai Unió által 532 millió forinttal támogatott, az intermodális közlekedést segítő beruházás-sorozat célja, hogy a vonal menti településeken a GYSEV és a Volán járatain a közlekedés kényelmes, kulturált legyen.

Rázó László emlékeztetett: június első napjaiban már beemelték a körmendi felüljáró acélhíd szerkezetét, a korábban elbontott régi híd helyén még az idén elkészül a vasútállomás vágányai felett átívelő gyalogos-felüljáró.

Tájékoztatása szerint Szombathelyen már átadták az állomásépület előtt kiépített kerékpártárolókat, ezek azóta is teljes kihasználtsággal üzemelnek. A lakossági igényeknek megfelelően azonban nemsokára további negyven fedett tároló épül, a projekt keretében összesen 192 személygépkocsi-parkoló, valamint 792 kerékpártároló létesül.

Szintén a projekt részeként elkészült és üzemel Körmenden és Bükön az intermodális utastájékoztató rendszer, ennek ünnepélyes átadására is júliusban kerülhet sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik