Belföld

Kijáraton csúszhat a 4-es metró

4-es metró (4-es metró)
4-es metró (4-es metró)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ideiglenes megoldással orvosolná a helyzetet.

A kelenföldi közlekedési csomópont bizonyosan nem készül el a 4-es metró átadási határidejére, holott ez már az új metróvonal 2014 első felére tervezett utasforgalmi próbaüzemének is előfeltétele lenne – értesült a Népszabadság.

A metrókijáratnak jövő tavaszig mindenképpen el kellene készülnie, különben csúszik az egész projekt – írja hétfői számában az újság. A csaknem hárommilliárd forintból megvalósuló beruházás az új metróvonal egyik legfontosabb felszíni prokjektje, de még az engedélyezési eljáráson sem jutott túl. A Levegő Munkacsoport ugyanis megtámadta a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) elé terjesztett engedélyezési terveket, amelynek hatására az NKH környezetvédelmi szakvéleményt kért be. A civil szervezet például a Sasadi út egésze elé zajvédő falat emeltetne – ismerteti a lap.

A Népszabadság által megkérdezett szakértő szerint a késés akár egy-két év is lehet. A lap információi alapján a BKK addig ideiglenes megoldással orvosolná a helyzetet. A DBR legutóbbi jelentése szerint a beruházás elérte a 85 százalékos készültségi szintet, így a kelenföldi ideiglenes megoldással tarthatónak tűnik az utasforgalmi próbaüzem terv szerinti elindítása 2014 első fél évében, feltéve, hogy a külön-külön megrendelt projektelemek illeszkednek majd egymáshoz – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik