Belföld
Magyar Kétfarkú Kutyapárt  (Magyar Kétfarkú Kutyapárt )

Elutasította a bíróság a Kétfarkú Kutya Párt bejegyzését

24.hu
24.hu

2013. 06. 24. 09:42

Elutasította a bíróság a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pártalapítási kérelmét, mert a párt neve megtévesztő.

A párt hivatalos közleményben tájékoztatott arról, hogy megkapták a végzést pártalapítási kérelmükről. A független magyar bíróság legfőbb kifogása a nevük. A bíróság szerint nem lehet Magyar Kétfarkú Kutya Párt a nevünk, mert az megtévesztő.

“Különösen felháborítónak tartjuk, hogy a független magyar bíróság pont azt a pártot próbálja ellehetetleníteni, amelyik már nyolc éve következetesen kiáll a rezsi teljes eltörlése mellett, és nemsokára tervezi megígérni a negatív rezsit, ami azt jelenti, hogy a lakosság küldhet majd csekkeket a nagyobb közszolgáltató cégeknek” – írja közleményében az Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

“Természetesen a névből nem engedünk. Jogászaink harcban állnak. A kormány még a helyén van”– teszik hozzá.

A közleményben idézik a bíróság végzését is, mely szerint “a szervezet elnevezése módosításra szorul az alábbiak szerint. A 2011. évi CLXXXI. törvény (Cet.) 36. §-a szerint a szervezet elnevezésének meg kell felelnie a névvalódiság követelményének. A névvalódiság követelménye szerint a szervezet nevében nem szerepelhet olyan kifejezés, amely a szervezet jelentőségét, vagy működését illetően megtévesztésre alkalmas. Erre tekintettel – a szervezet céljára is figyelemmel – módosítsa a szervezet jelenlegi elnevezését akként, hogy az megfeleljen a Cet. 36. §-ában foglaltaknak.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.