Belföld

Aláírást gyűjtenek az öngyilkos szomszéd ellen

gázcső (gázvezeték, )
gázcső (gázvezeték, )

Érdekes történetet talált a hvg.hu egy pesti társasházról és az egyik lakójáról, aki gázzal akarta megölni magát, de nem sikerült.

Egy budapesti, XIII. kerületi, 50 lakásos házban jelenleg aláírásgyűjtés folyik az ellen a szomszéd ellen, aki idén május 8-án úgy kísérelt meg öngyilkosságot, hogy kinyitotta lakásában a gázt.

A szomszéd „pechére” a felsőbb emeletekre olyan töményen szivárgott fel a gáz, hogy a lakók hamar megérezték, és azonnal riasztották a hatóságokat. Az egyedülálló idős férfi életét sikerült megmenteni.

Bár az öngyilkos szomszéd azóta is kórházban van, a társasházi közösséget már az foglalkoztatja: mi lesz, ha kiengedik. Az öngyilkossági kísérlet ugyanis sok kellemetlenséget okozott: a helyszínre kiérkező tűzoltók, rendőrök a szellőztetés idejére kiürítették az épületet, sokan nem tudtak elindulni dolgozni, az áramtalanítás miatt órákig nem jártak a liftek, több ajtót is betörtek, mert nem tudták megállapítani, honnan jön a gázszag.

A társasház közös képviselője szerint az a baj, hogy a férfi olyan módszert választott, amivel a többi ember életét is kockáztatta.

A történet folytatása a hvg.hu-n olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik