Belföld

Nagy játék – Verte a Beavers az esélyest

Amíg nem látta az ember és szurkolt testközelből, addig nem is tudja milyen nagyszerű és izgalmas sport a baseball. A vásárhelyi Beavers vasárnap két sorsdöntő mérkőzésre is készült, ezek közül végül az egyik sok feszültséget, szép játékot és megérdemelt győzelmet hozott. Galériával.

A város szélén, a Halesz sor végén kialakított pályára 10 órától hirdették a két meccset, ám az kis késéssel tudott elkezdődni, hiszen az ellenfél Veszprém megyéből, Nemesvámosról autózott Hódmezőre. A nap másik ellenfele a fővárosi 424 gárdája korábban jelezte, hogy nincs ki a létszám így nem utazik. Ez automatikusan a Beavers győzelmét jelentette.

Izgulni való azonban még akadt bőven hiszen a vámosiak ideértek, sőt a tabellán feljebb is szerepelnek mint a hazaiak, akik pedig az ötödik helyet célozták meg a bajnokságban.

A Beavers csaknem teljes csapattal állt fel, egy játékosuk azonban, mint már beszámoltunk róla, a Lengyelországi Junior EB-re készül, most Horvátországban edz. A hiányzó főt azonban pótolták a szurkolók, akik most is lelkesen biztatták kedvenceiket.

A baseball nem egyszerű sport, ám a sok mozgáson túl rengeteg taktikát is igényel, így az első perctől az utolsóig élvezetes. A szabályokat jó szakembertől, vagy hozzáértőtől megtanulni. Nekünk a pálya szélén egy kedves törzsszurkoló Gulyás Máté volt a segítségünkre, így a végére már egészen értettük a szabályokat.

A mérkőzést a Beavers kezdte jobban, bár ilyenkor mindig a vendég csapat támad először, 1 ponttal szinte mindig vezettek, Benyó kiváló dobásai, majd a negyedik inning (kör) aljának végén történt homerun-nak köszönhetően.

Ezután a vendég csapat megtáltosodott és 4 ponttal is vezettek, ám jött a hazai csapat feltámadása. A nyolcadik inninget nagyszerűen védekezték ki, támadásban pedig egyszerűen szárnyaltak. A körre 8-12- es vendégvezetéssel fordultak a csapatok, de a kör végére már a Beavers vezetett. Ekkor 19 -12 volt az eredmény, ami azt jelenti egy kör alatt több pontot gyűjtöttek mint addig 7 alatt. Remek ütések, kevés ütőhiba, kiváló csapatjáték és taktika jellemezte az inninget, valamint az sem elhanyagolható, hogy az ellenfél váratlanul másik dobójátékossal próbálkozott, akinek teljesítménye jóval gyengébb volt, így a vásárhelyieket jó pár” sétával” jutalmazta.

A 9. kör is a Nemesvámos támadásával kezdődött, ám csak 3 pontot sikerült szerezniük, így az inning “alja” okafogyottá vált, kialakult a 19-15-ös hazai győzelem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik