Belföld

Biciklista lett Bajnai és Mesterházy

bajnai (bajnai)
bajnai (bajnai)

Szárszón, Farkasházy Tivadarnál dzsemborizik a ballib.

Két BMX kerékpárt osztott ki Farkasházy Tivadar Szárszón. Egy zöldet kapott Bajnai Gordon, rajta táblán kövér B, egy pirosat pedig Mesterházy Attila, rajta M. Aztán előkerült egy X tábla is. A poén megfejtését tanult olvasóinkra bízzuk, meglesz, nyugi, a két politikus is rögtön vágta.

Ez itt a tizenkettedik szárszói találkozó, az első 1993-ban volt, s ment 2003-ig, aztán tíz év pauza következett, majd most az újrakezdés. Utóbbi apropója vélhetően a rémület. A rémület attól, hogy az Orbán-kormány jövőre még négy évre prolongálja magát, s végképp szublimál az, amit ma ballib politikán, politikusokon, értelmiségen értünk.

A képekre kattintva galéria nyílik

Mesélhetnénk hosszan arról, ki micsoda okosságokat, s kevésbé okosságokat mondott, feleleveníthenénk azt is, hogyan lett verbálisan hasba rúgva ugyanitt épp húsz éve Orbán Viktor, de most tessenek megelégedni azzal, mit adott elő a két fővendég, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila.

Bajnai szerint „Magyarországon rendkívüli helyzet van, olyan rezsim kormányoz, ami ha újabb mandátumot kap”, a nyugat leírja Magyarországot. Jön a zsugorodó gazdaság, a szociális katasztrófa, plusz – ha nem tér haza a kimenekült félmilliónyi képzett fiatal – a demográfiai és a szociális vég. Úgy véli a volt miniszterelnök, hogy „Orbán és Simicska rezsimje konszolidálhatatlan az Európai Unióban”, sőt megkezdődött a „kiaraszolás az EU-ból”.


Fotók: Berecz Valter

Összefogás kell, de nagyon – így a fő üzenet. Valamint úgy: nem most, a formálódó összefogás hajnalán kell eldönteni, ki legyen a miniszterelnök-jelölt. (Természetesen Bajnai szerint Bajnai, Mesterházy szerint Mesterházy az alkalmasabb e szerepre.)

A szoci pártelnök meglehetősen militáns, egyebek mellett azt taglalja itt, Szárszón, mi történhet a remélt győzelemig, s utána.„Ezt a szemét rendszert lebontani kemény harc lesz” – szól Mesterházy. Aki szerint Orbánék, ha buknak, „fel fogják gyújtani az országot… velünk szemben a pretoriánusok állnak, ezekkel szűzlányként nem lehet harcolni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik