Belföld

Vasárnap végre felfrissülhetünk

Jelentős mértékű felfrissülés, lehűlés várható, hétfőn már csak 25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton általában sok napsütés várható. Emellett az időnként erősen megnövekvő felhőzetből a Dunától keletre többfelé, másutt helyenként számítani lehet záporesőre, zivatarra. Néhol heves zivatar is kialakulhat, felhőszakadással, jégesővel. A Kisalföldön megélénkül, időnként megerősödik az északnyugati szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is várhatók. A hőmérséklet délután 30, 36, késő este 23, 29 fok között valószínű.

Heves zivatar is kialakulhat intenzív csapadék  kíséretében a délutáni óráktól, nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon, illetve a középső országrészben.

Vasárnap az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Több helyen alakul ki zivatar, lokálisan felhőszakadás, jégeső, viharossá fokozódó szél kíséretében. A nyugati, északnyugati szél a zivatarokat leszámítva többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 17, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között alakul.

A Balaton Siófoknál 28, a Velencei-tó Agárdnál 28 fokos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik