Belföld

Indulnak a szombati programok

Ha az idő jó, márpedig szombaton reggel nagyon jó volt, a szabadidőből van a legkevesebb az embernek. Pedig ezzel kell annak jól kufárkodnia, aki minden vásárhelyi rendezvényre ki szeretne látogatni, ugyanis egymást érik ma a programok. Reggel a Tájháznál, a LÖSZ helyszínén, és a BFMK előtt is megkezdődött a mozgolódás.

A pénteki felvezető után szombaton kezdődik a LÖSZ-ön mindaz, ami a legjobban mutatja a fesztivál szellemiségét. A hagyományőrzés minden szeletét megmutatják a szervezők, a pásztorélet bemutatásától kezdve, a régi bicikliken át, a népzenei kavalkádig lesz itt ma minden, mondta Sulyok Zoltán, Csülök, aki évről-évre egyik fő mozgatórugója a rendezvénynek, most is ennek a kedvéért utazott haza Svájcból.

A programnapot Cseri Tamás települési képviselő nyitotta meg, aki méltatta a nagy hagyományokkal rendelkező civil kezdeményezést, mely méltó arra, hogy az önkormányzat támogatását is élvezze.

Közben hangolás indult a BFMK színpadán is, ahol tömegek még nem, de garantált jó idő és sok készülő program várja a kilátogatókat. Ha mindez még nem lenne elég, a vásárhelyi strand is egész nap programokkal várja a vendégeket, valamint ne feledkezzünk el a délután kezdődő öregfiúk mérkőzésről a stadionban, ahol a vásárhelyi legendás MSE játékosok mérkőznek a Szegeddel. A Vásárhely24 minden helyszínen ott lesz és mutatjuk a lényeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik