Belföld

Délutáni jelentés a szombati helyszínekről

Forró, fülledt, és forró, valamint forró - vagy ezt már mondtuk? - délután köszöntött a szombati vásárhelyi programokra, így a legnagyobb tömeg a strandos helyszíneken verődött össze, de azért a Tájház árnyas fái és a sétálóutca sörsátrai is nyújthattak némi enyhülést, nem is beszélve a nézni és hallgatnivalóról.

A BFMK előtt felállított színpadon egy árva gyenge szellős sem járt, így igazán tiszteletreméltó a Blues Bell zenekar délutáni teljesítménye, akik különleges zenei csemegét hoztak Vásárhelyre. Őket hallgatva az ember arra gondol, szívesen meghallgatná zenéjüket egy füstös kis belvárosi kocsmában is. Személyes kedvencünk a Personal Jesus című Depeche Mode nóta feldolgozása volt. Az őket követő Pumpkins nevű rockabillyt játszó formációnak már szerencsésebb dolga volt, hiszen sokat hűlt a levegő, sőt viharfelhők is megjelentek Vásárhely egén.

A Tájháznál javában zajlik a LÖSZ idei második programnapja. Itt 15 órától Labozár Antal muzsikált zenekarával, akik elsősorban az idősebb korosztály számára nyújtottak kedves kikapcsolódást nótáikkal, csárdásaikkal. Eközben a Tájház udvarán egy sarokban is szólt a nóta, a halkabb muzsikát kedvelők itt dalra is fakadhattak.

A Hollószárny lovagrend bemutatója és a barantások fellépése a múltba repítette vissza a nézőket, akiket emellett kiállítások, vásározók és sok egyéb is várt.

A Löszön egész nap képviseltette magát a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is. Balogh Ernő az egyesület vezetője a következőképpen foglalta össze részvételüket : “Egyesületünk is részt vett 2013. június 22-én a hódmezővásárhelyi kulturális LÖSZ Fesztiválon. Köszönjük a lehetőséget a Zöld Szikla Művészet- és Természetvédő Alapítványnak és lelkes tagjainknak munkáját. A gyermekeknek tartottunk foglalkoztatást, rajz és festési lehetőségeket biztosítottunk a számukra, a felnőttek állatvédelmi tesztet tölthettek ki, valamint tájékoztató szórólapot kaphattak, illetve megismerhették a munkánkat. Valamint kutyusok is színesítették a programjainkat, többek között egy terápiás eb, akivel lehetett ismerkedni. Köszönjük mindenkinek a részvételét és a támogatását.”

És íme egy fotó:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik