Belföld

Tűzgyújtási tilalom hétfőtől!

Erdotuz-Bugacnal(960x640).jpg (erdőtűz, )
Erdotuz-Bugacnal(960x640).jpg (erdőtűz, )

Aki a tűzgyújtási tilalomra vonatkozó rendelkezéseket megszegi, százezer forintig terjedő erdővédelmi bírsággal sújtható.

A hirtelen nappali felmelegedés és csapadékmentes, száraz időjárás miatt Fejér megye erdőterületein és annak környezetében – különösen a parlag- és legelő területekkel határos erdőkben – fokozott tűzveszély alakult ki.

Ezért a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság javaslatára a Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága az illetékességi területén fekvő erdőkre, a fásításokra átmeneti időre június 24-től, hétfőtől általános tűzgyújtási tilalmat rendel el.

A tűzgyújtási tilalom elrendelésében érintett települések Fejér megyében: Isztimér, Bakonykúti, Csór, Iszkaszentgyörgy és Kincsesbánya.A határozat alapján a tilalommal érintett területeken június 24-től tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.

A katasztrófavédelem és az erdészeti igazgatóság ezúton is felhívja a közúton és a vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területen dolgozók figyelmét, hogy égő cigarettacsikket ne dobjanak el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik