Belföld

Nem vicc: Bokros Lajos Magyar Lajosra változtatta nevét

Bokros-Lajos(4)(430x286)(1).jpg (Bokros Lajos)
Bokros-Lajos(4)(430x286)(1).jpg (Bokros Lajos)

Szimbolikusan Magyarra változtatták vezetéknevüket a Modern Magyarország Mozgalom vezetői, a pártelnököt, Bokros Lajost például ezentúl Magyar Lajosnak is lehet hívni – közölte a Népszabadság.

A lap szerint a párt vezetőségének abból lett elege, hogy „az úgynevezett jobboldali pártok ki akarják sajátítani a magyarságot”.

Bokros vagy Magyar Lajos ezt egy sajtótájékoztatón közölte, amit új pártja bejegyzésének apropóján tartott. Az európai parlamenti képviselő elmondta azt is, véleménye szerint az Európai Unió jobban képviseli hazánk elemi érdekeit, mint a mai kormány.

„Míg az Orbán-rezsim folyamatosan értelmetlen szabadságharcot vív az európai népek közössége ellen, amelyhez hazánk önként, saját jól felfogott érdekében és népszavazás nyomán csatlakozott, addig az EU intézményei felemelik szavukat a magyar demokráciát a jelenlegi kormány részéről fenyegető súlyos veszélyek ellen” – mondta Bokros-Magyar Lajos.

A képviselő beszélt az Európai Parlament emberjogi bizottságában szerdán elfogadott jelentésről is. Mint mondta, nem az európai baloldal támadásáról van szó Magyarország ellen, a jelentést ugyanis az Európai Néppárt képviselőinek túlnyomó többsége is megszavazta.

A Fidesz-delegátusok Bokros megfogalmazása szerint nem szavazták meg a néppárti képviselők által támogatott kompromisszumos javaslatok jelentős részét sem, „amivel immár elszigetelték magukat saját pártcsaládjukon belül is”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik