Belföld

Kitüntették Nózit, a négylábú rendőrt

nozi(960x640).jpg (nózi, rendőrkutya, )
nozi(960x640).jpg (nózi, rendőrkutya, )

Díjat kapott Fejér megye legügyesebb rendőrkutyája.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tantermében ma délelőtt került sor az első  „Szolgálatban négy lábon”  díj átadására.

A jutalmazás időpontja Kántor rendőrkutya halálának időpontjához kötődik. Kántor bevetései során volt olyan, amikor másfél napon keresztül követett egy nyomot, és ezalatt több mint 100 kilométert tett meg. A jegyzőkönyvek szerint szolgálati ideje alatt összesen 78 ezer kilométeren át követett nyomokat. A híres rendőrkutya 1964. június 21-én pusztult el, amikor munkája során aknára lépett.

A díjat a Fejér megyében szolgáló kilenc rendőrkutya közül Nózi kapta. Az oklevelet és a kupát Nózi helyett gazdája, Béres Tamás vette át.

Nózi 2008. szeptember 10-én született Jászberényben. Születési neve még Giotin volt. A rendőrség 2009 augusztusában egy kutyavásáron vette meg. Ekkor került Béres Tamás rendőrzászlóshoz, és azóta is együtt teljesítenek szolgálatot. Ő keresztelte át a Nózinak is, aki már 2009 telén elvégezte az általános rendőrkutyaképzést, majd 2011 októberében a kábítószer-keresői tanfolyamot.

Nózi középtermetű, ordas németjuhász kankutya. A szakoktatók véleménye szerint egy rendkívül „éles” kutya, aki bármikor, bárkit, bármilyen szögből képes megfogni, a keresése során végtelenségig kitartó, magabiztos.

Gazdájával, a zámolyi körzeti megbízottal rengeteg felderítésben, sikeres nyomozásban vettek már részt. Nózi szimata alapján a rendőrök már sok bűnelkövetőt fogtak el. A Fehérvár24 is további eredményes munkát kíván Nózinak!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik