Belföld

Fehérváron helyi menetjeggyel igénybe vehetők a helyközi buszjáratok

Cser-Palkovics András (Cser-Palkovics András)
Cser-Palkovics András (Cser-Palkovics András)

Megállapodást kötött szerdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Székesfehérvár önkormányzata és az Alba Volán Zrt. arról, hogy július 1-jétől a megjelölt regionális helyközi buszjáratok a településen belüli közlekedésre is igénybe vehetők legyenek pluszköltségek nélkül.

A megállapodás kapcsán tartott sajtótájékoztatón Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár elmondta, hogy két éve folyamatosan zajlik a közösségi közlekedés átalakítása. Kiemelt cél a költséghatékonyság, ugyanakkor az utasok igényei sem szenvedhetnek csorbát – hangsúlyozta.

A székesfehérvári menetrendi változással kapcsolatban megjegyezte: a helyközi járatok bekapcsolásával a helyi közlekedésbe a közlekedők sokkal szélesebb kínálatból választhatnak számukra megfelelő járatot, változatlan árakon.

Cser-Palkovics András polgármester szerint a megállapodás alapjaiban fogja megváltozatni a székesfehérvári tömegközlekedést. Emlékeztetett arra, hogy tavaly a szolgáltató és az önkormányzat minisztériumi segítséggel lezárta a múltbeli finanszírozási kérdéseket, így vált lehetővé a mostani változtatás, amely a szolgáltatás minőségének egyértelmű javulását hozhatja.Hozzátette: a következő hónapok tapasztalatai alapján a menetrendben lehetnek még változások.

Németh Tamás, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója kiemelte: július 1-jétől pluszköltség nélkül többletlehetőséget biztosítanak az utasoknak Székesfehérváron. Az összes olyan helyközi buszra fel lehet majd szállni, amely nem távolsági, és a helyi buszokkal megegyező útvonalon halad. Új megállóhelyeket nem alakítanak ki, a helyközi járatok az eddig megszokott megállókon állnak meg, így egyfajta gyorsjáratként lesznek használhatók a helyi közlekedésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik