Belföld

Darnyi Tamás is indul a Magyar Úszás Napján

A Nyíltvízi Úszó Európa Kupával és a magyar bajnoksággal együtt megrendezendő eseményre tízezres tömeget várnak a partra. A sportág legjobbjai illetve amatőrök úsznak majd együtt a magyar tengerben. Az úszólegenda, a többszörös olimpiai bajnok Darnyi Tamás is úszni fog.

Június 22-én először rendezi meg a Magyar Úszó Szövetség – hagyományteremtő céllal – a Magyar Úszás Napját. Darnyi Tamás a vegyes úszás négyszeres olimpiai és világbajnoka is indul a mindenki számára nyitott 2,5 kilométeres távon. Risztov Éva pedig, a tavaly nyári csúcssiker után első ízben indul itthoni nyíltvízi versenyen.

A Balatonfüred.hu úgy tudja a tömegsportrendezvényen számos közéleti szereplő és sportoló is jelen lesz, így külön vízilabdás különítmény is érkezik a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás vezetésével.Ekkor rendezik meg a Nyíltvízi Úszó OB-t is, többek között Gyurta Gergely részvételével, de itt lesz például Gyurta Dániel, Cseh László, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is, továbbá műugrók, valamint közéleti személyiségek, művészek. Szombat reggel kilenckor kezdődik a balatoni úszófesztivál, a füredi Tagore-sétányon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik