Belföld

Ősbemutató a Múzeumok Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakáján, június 22-én, szombaton mutatják be a Fehéredő múlt II. rész – „Uram, maradj velem!” című filmalkotást, amelyet Burján Zsigmond készített. A dokumentumfilmet a Városháza díszudvarán vetítik 21.00 órától, melyre mindenkit szeretettel várnak.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város támogatásával elkészült Burján Zsigmond Fehéredő múlt című filmjének második része.

A tavalyi évben megjelent nagysikerű dokumentumfilm folytatásaként az alkotás bemutatja városunk történetét a török uralomtól az 1848-49-es évekig tartó időszakban. A Fehéredő múlt II. rész – „Uram, maradj velem! című alkotás ősbemutatójára a Múzeumok Éjszakája keretében kerül sor június 22-én, szombaton 21.00 órakor a Városháza Díszudvarán. A vetítés nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várnak. A programot rossz idő esetén is megtartják, akkor a Hiemer-ház báltermében mutatják be a dokumentumfilmet.

A Múzeumok Éjszakáján a Városháza is kinyitja kapuit. Az érdeklődők esti sétát tehetnek 18.00, 19.00 és 20.00 órától szakvezetéssel a háromszáz éves épületben. A középkori Székesfehérvárt felidéző a Fehéredő múlt – „Kereszttől a félholdig” és a Fehéredő múlt II. rész – „Uram, maradj velem! című filmeket 22.00 órától egyben is megtekinthetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik