Belföld

Népszavazást írnak ki három embernek

A főváros átvenné a Margitszigetet, Angyalföld nem adja. A sziget három lakója népszavazáson nyilváníthat véleményt.

Az Országgyűlés múlt hétfőn döntött arról, hogy a fővárosi önkormányzat közvetlen irányítása alá kerül a Margitsziget, a törvénymódosítás június 30-án lép hatályba.

A XIII. kerületi önkormányzat jog- és alkotmányellenesnek tartja a döntést, Tóth József polgármester szerint ez durva beavatkozás a közigazgatási rendszerbe. A kerület beadvánnyal fordul az Alkotmánybírósághoz, és a helyi önkormányzati charta megsértése miatt nemzetközi fórumok segítségét is kérik.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén véleménynyilvánító népszavazás kiírásáról döntött, ezen csak a Margitszigeten bejelentett lakcímmel rendelkező három ember jogosult részt venni. A népszavazást várhatóan augusztus 25-én tartják.

A főváros érvei egytől egyig hamisak, a kapcsolódó parlamenti jogszabály pedig fércmunka, amelyben a hatalmi arrogancia és a gátlástalanság érvényesül – idézi Tóth Józsefet a Világgazdaság. Tarlós István főpolgármester szerint amit a Margitsziget „lakóiról” mond Tóth József polgármester, az „vicc”, „komédia”. Három vagy négy emberről van szó, ismereteink szerint ráadásul ők is szolgálati lakásban laknak – fogalmazott.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik