Belföld

Részeg buszsofőr száguldozott utasaival Sopronnál

A buszvezető több táblának is nekiment és súrolta az út menti fákat. A rémült utasok hívták ki a rendőrséget.

Sopronból indult hétfőn este Harkára az az autóbusz, melynek vezetője a harkai buszfordulóig több balesetet okozott. A 45 éves ittas sofőrt az utasok kérlelték, hogy álljon meg, a végén hagyta őket leszállni, ezután hívták ki a rendőrséget.

A sofőr, míg a harkai úti buszfordulóig eljutott, hat jelzőtáblának ment neki. Ezek közül egyet visszapillantó tükrével elfordított, minek következtében a tükör eltörött, egyet pedig az oszlopról szakított le.

Végül a buszvezető a Kőszegi és Harkai út kereszteződésében tette le tizenöt utasát, majd nyitott ajtókkal, nagy sebességgel hajtott tovább Harka irányába. A harkai buszfordulóba érve felhajtott az útszegélyre, ahol egy elsőbbségadás kötelező táblának ütközött, ezt követően állt meg.

Szerencsére csak anyagi, mintegy félmillió forintnyi kárt okozott, az ámokfutásban senki sem sérült meg.

G. Tibort, a buszsofőrt megszondáztatták, mely pozitív értéket mutatott.

A győri rendőrkapitányság szóvivője, Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint a hétfőn Sopronból Harkára tartó járat 45 éves vezetője útközben több balesetet okozott, hat közlekedési táblának is nekiütközött. Ezek közül egyet visszapillantó tükrével elfordított, aminek következtében a tükör eltörött, egyet pedig az oszlopról szakított le.

Végül csak az utasok többszöri kérésére állt meg, és engedte leszállni a megrémült embereket, majd nyitott ajtókkal, nagy sebességgel elrobogott Harka irányába. Amikorra ott megállították a rendőrök, már mintegy félmillió forintos kárt okozott a buszban.

(Nyitó képünk nyugat.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik