Belföld

Terhes nőt ütött le a 4-es villamos vezetője

Combino (Combino)
Combino (Combino)

Ijedtében gyalogost vert az egyik Combino vezetője – közölte az FN24-gyel a Budapesti Közlekedési Vállalat.

A 4-es villamos hétfőn kora este épp a Mechwart ligettől indult volna a Széna tér felé, amikor a zebrán – a tilos jelzés ellenére – elé lépett két nő. A villamosvezető vészfékezett, a jármű megállt, majd a vezető kiugrott megnézni, hogy mi történt a szabálytalan gyalogosokkal.

Szerencsére egyik nőt sem ütötte el a villamos, de a vezető annyira megijedt – áll a BKV közleményében – hogy némi szóváltás után,  „hirtelen felindulásból” arcul ütötte az egyik nőt, aki – saját bevallása szerint – nem az ütés erejétől, hanem a hirtelen sokktól térdre rogyott és elkezdte fájlalni a hasát. Ekkor derült ki, hogy 6 hónapos terhes, ezért mentőt hívtak hozzá, s a mentők megfigyelésre kórházba szállították.

A járművezető az eset után azonnal megbánta tettét, a végállomáson kiállt a forgalomból és intézkedést kért. A hatóságokkal és a BKV helyszínelőivel szemben végig együttműködött – írja a BKV, hozzátéve, hogy a villamosvezetőt azonnali hatállyal felfüggesztették, és vizsgálatot indítottak az ügyben.

A közlemény szerint a BKV sajnálja a történteket, és reméli, hasonló esetek nem fordulnak elő. Két éve pont fordítva történt, Miskolcon a villamosvezetőt verték meg, az elkövető letöltendő börtönt kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik