Belföld

Cáfolja a KIK a tintahiányt

A Klebersberg Intézményfenntartó Központ(KIK) szerint az illetékes tankerülethez nem érkezett jelzés arról, hogy kifogyott a nyomtatókból a festék.

Elmaradhat vagy csúszhat több XVIII. kerületi iskolában az idei bizonyítványosztás, ugyanis sok helyen elfogyott a bizonyítványok nyomtatásához használt nyomtatókból a festék – írta a Lőrinci Magazin.

A lap információi szerint a festékkazetták beszerzése a Klebersberg Intézményfenntartó Központ feladata, azonban – sok egyéb mellett – az állami intézetnek erre sincs pénze.

Lővei Tünde, a KIK sajtófőnöke a Hír24-nek nem erősítette meg a lap értesülését. Mint mondta, a tankerületekhez semmiféle ilyen jelzés nem érkezett, most mindenesetre körbekérdezik az összes iskolát. Bővebb tájékoztatást későbbre ígért.

Update:

Délután megérkezett a KIK hosszú válasza is. Hományi Tamás Márton, a Budapesti XVIII. Tankerület igazgatója közölte, a XVIII. kerületben rendben zajlik a bizonyítványok kiállítása, a XVIII. Tankerület egyetlen intézményének sincs problémája a bizonyítványok kiállításával, a tankerületnek korábban sem jeleztek ilyen gondot.

“A bizonyítvány nyomtatványok beszerzése minden iskolában megtörtént, ezek kitöltése alapvetően kézzel történik. Abban a néhány iskolában – ahol elektronikusan nyomtatják rá az adatokat – is rendelkezésre állnak az ehhez szükséges eszközök, nyomtató és patron egyaránt. A tankerület és a KLIK Szakképzés-szervezési Főosztálya a mai napon egyeztetett a kerületben az irányítása alá tartozó mind a 25 állami fenntartású iskola igazgatójával, valamennyien azt erősítették meg, hogy a bizonyítványok kiállítása rendben zajlik” – írta közleményében a tankerületi igazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik