Belföld

Fideszesek szivárogtatták ki az őszödi beszédet?

szilvásy györgy (szilvásy györgy, )
szilvásy györgy (szilvásy györgy, )

Szilvásy György szerint a nagyobbik kormánypárt vezetőin keresztül jutott el a médiához a felvétel.

Kapcsolódó cikkek

A néhai Rózsa-Flores Eduardo feltételezéseivel szemben nem tőle került ki a balatonőszödi Gyurcsány-beszéd 2006-ban – erről a volt titokminiszter a Magyar Hírlapnak adott, kedden megjelent interjújában beszélt. Azt is elmondta, hogy hitelesnek tartja azt a Rózsa-Flores által elmondott folyamatot, amely szerint az általa megkapott beszédet a Fidesz vezetőin keresztül juttatták el a médiának.

Az interjúban a Gyurcsány-kormány titokminisztere arra is kitért, hogy az UD Zrt. ügyében szerinte Fidesz-politikusoknak is a vádlottak padján kellene ülni, a Portik–Laborc-beszélgetések jegyzőkönyveit ugyanakkor nem lett volna szabad nyilvánosságra hozni, hiszen azokat most politikai dimenzióban értelmezik, miközben csak szakmailag lehetne.

Szilvásy György az újságnak arra a kérdésére, hogy minisztersége alatt nem történtek-e politikai megfigyelések, azt mondta: „Természetesen nem, nem is történhettek. Ilyen, az elődöket érintő gyanú egyébként minden kormány alatt felmerült. Én ilyenből azonban soha nem kreáltam vádat a politikai ellenfeleimmel szemben. Bizonyítékok gyártásával sem foglalkoztam.”

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik