Belföld

Riasztást adtak ki felhőszakadás miatt

Pest és Nógrád megyében heves zivatarokra és záporokra, erős szelekre és jégre kell számítani.

Pest és Nógrád megye több térségére másodfokú riasztást adott ki a várható felhőszakadás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután. Ezeken a területeken már a következő órákban lehetnek olyan záporok, zivatarok, amelyek során rövid idő alatt több mint 50 milliméter csapadék hullhat.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Nógrád és Pest megyére, valamint a főváros térségére van érvényben narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés. Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a felhőszakadás miatt. E szerint a nap folyamán ezeken a területeken is rövid idő alatt több mint 25-30 milliméternyi eső hullhat.

Emellett Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megyében, valamint a fővárosban a heves zivatar miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar, amelyet károkozó szél vagy nagy méretű jég kísérhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik