Belföld

Idős házaspárt vert át egy tolvaj Sopronban

Az ismeretlen férfi önzetlenül ajánlotta fel segítségét az idős házaspárnak, akiknek ajándékként egy edénykészletet is felajánlott. Végül fizettetett az ócska holmiért és a lakásban talált aranyakkal együtt távozott.

Maga a sértett tett bejelentést a rendőrség ügyeletére 2013. június 14-én arról, hogy trükkös lopás áldozata lett.

A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a 80 éves sértettet a piacról hazafelé tartva szólította meg egy 30-40 év körüli, fekete hajú fiatalember Sopronban, a délelőtti órákban. Az ismeretlen felajánlottaaz idős nyugdíjasnak és feleségének, hogy haza viszi és még egy edénykészlettel is megajándékozza őket.

A házaspár elfogadta a behízelgő modorú férfi segítségét, aki a lakáshoz érve meggondolta magát. 50 Eurót és 2.000,-Ft-ot számított fel a nyugdíjasoknak az „ajándékáért”. A gyanútlan idősek a házukban kifizették az ócska holmit a vendégnek. Az asszony az idegen távozását követően észrevette, hogy több százezer forint értékű ékszerei a látogatóval együtt eltűntek otthonából.

A rendőrség ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy őrizzék meg gyanújukat és éberségüket a tőlük segítséget kérő ismeretlenekkel szemben. Az  idegeneket – behízelgő modoruk ellenére – semmi esetre se engedjék be otthonukba! Értékeiket soha ne hagyják őrizetlenül!

Ne feledjék! Kellő óvatossággal és bizalmatlansággal megelőzhető a trükkös lopás!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik