Belföld

Idős házaspárt vert át egy tolvaj Sopronban

24.hu
24.hu

2013. 06. 16. 13:59

Az ismeretlen férfi önzetlenül ajánlotta fel segítségét az idős házaspárnak, akiknek ajándékként egy edénykészletet is felajánlott. Végül fizettetett az ócska holmiért és a lakásban talált aranyakkal együtt távozott.

Maga a sértett tett bejelentést a rendőrség ügyeletére 2013. június 14-én arról, hogy trükkös lopás áldozata lett.

A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a 80 éves sértettet a piacról hazafelé tartva szólította meg egy 30-40 év körüli, fekete hajú fiatalember Sopronban, a délelőtti órákban. Az ismeretlen felajánlottaaz idős nyugdíjasnak és feleségének, hogy haza viszi és még egy edénykészlettel is megajándékozza őket.

A házaspár elfogadta a behízelgő modorú férfi segítségét, aki a lakáshoz érve meggondolta magát. 50 Eurót és 2.000,-Ft-ot számított fel a nyugdíjasoknak az „ajándékáért”. A gyanútlan idősek a házukban kifizették az ócska holmit a vendégnek. Az asszony az idegen távozását követően észrevette, hogy több százezer forint értékű ékszerei a látogatóval együtt eltűntek otthonából.

A rendőrség ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy őrizzék meg gyanújukat és éberségüket a tőlük segítséget kérő ismeretlenekkel szemben. Az  idegeneket – behízelgő modoruk ellenére – semmi esetre se engedjék be otthonukba! Értékeiket soha ne hagyják őrizetlenül!

Ne feledjék! Kellő óvatossággal és bizalmatlansággal megelőzhető a trükkös lopás!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

LEAGUE CITY , TX - MAY 20: Residents attend a prayer vigil to remember the victims from the Santa Fe High School shooting at Walter Hall Park on May 20, 2018 in League City, Texas. Last Friday, 17-year-old student Dimitrios Pagourtzis entered the school with a shotgun and a pistol and opened fire, killing 10 people.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.