Belföld

Forróság van, strandra magyar!

strand(2)(1)(960x640).jpg (strand)
strand(2)(1)(960x640).jpg (strand)

Fürdőruha, naptej, szalmakalap, jéghideg limonádé. Ezt ajánljuk mára.

Vasárnap folytatódik a szikrázóan napos, meleg idő. Zivatar, felhőszakadás a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint csak Vas megyében lehet. Érdemes lesz vízparton tölteni a hét utolsó napját. A Balaton vize most Siófoknál 22 fokos. A szél általában gyenge, mérsékelt marad egész nap. Délután 28-33, az esti órákban pedig 21,26 fok várható.

Jövő héten aztán tovább melegszik az idő. Hétfőn már a hajnali órákban is 20 fok körül lehet a hőmérséklet. Napközben aztán 29, 34 fokig emelkedik a hőmérséklet. Eső, szél nem várható, extra erős lesz viszont az UV-sugárzás.

Drámai fordulatok a hét további részében sem lesznek. Marad a hőség, jelen állás szerint úgy tűnik, hogy a csütörtök lesz a hét legmelegebb napja. Akkor akár 37 fokig is emelkedhetnek a napi maximumok. Hét végére aztán szelesebb, csapadékosabb időjárás ígérkezik. A hőmérséklet is kissé visszaesik, de a csúcsok továbbra is 30 fok körül alakulnak.

Nem mindegy, hol csobbanunk!

Elkészült a magyarországi szabadvízi fürdőhelyek uniós minősítése: ezek zöménél, így a Balaton csaknem összes szabad strandjánál kiváló minősítést kapott a víz minősége. A Duna mentén azonban tizenhét helyen tilos a fürdőzés – közölte az ÁNTSZ. A részletekért ide kattintson!

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik