Belföld

Óriási dugó a Dunakanyarban

dugo(210x140)(3).jpg (torlódás, dugó, autópálya, )
dugo(210x140)(3).jpg (torlódás, dugó, autópálya, )

Sokan megfeledkeztek róla, hogy a 11-es főúton még tart a korlátozás az árvíz miatt.

Komoly dugók alakultak ki délelőtt a 11-es főúton Szentendréről Visegrád felé, sőt a kerülőutakon is – közölte a Magyar Közút Nonprofit Kft. szóvivője.

Pécsi Norbert Sándor elmondta: továbbra is érvényben van, hogy az árvízzel összefüggő utómunkálatok miatt a hétvégén zárva tartják a 11-es főutat Szentendre és Visegrád között. A lezárás egyik végpontja Szentendrén, a Pap-sziget táján, a másik Visegrádon, a Lepence pataknál van.  Szombat és vasárnap reggel nyolctól este nyolc óráig az érintett szakaszra csak azok hajthatnak be, akik lakcímkártyájukkal igazolják, hogy a főút mentén élnek.    

Sokan a korlátozás ellenére útnak indultak, emiatt 2-3 kilométeres torlódások alakultak ki.  Két kerülőutat is igénybe lehet venni a lezárás időtartama alatt.
Budapest irányából a 11-es főútról Szentendrén letérve a skanzen felé, a Sztaradovai úton át vagy Pilisszentlászló érintésével a hegyen át érhető el Visegrád. Ez utóbbi úton azonban a korábban megkezdett felújítás miatt több helyen félpályás korlátozás van, szombat délelőttre ezeken az utakon is hatalmas torlódások alakult ki – mondta el Pécsi Norbert Sándor.    

A 11-es főút hétvégi lezárására azért van szükség, hogy minél hamarabb be tudják fejezni az árvíz sújtotta Dunakanyarban a helyreállítási és takarítási munkálatokat.
A közútkezelő szóvivője hangsúlyozta, hogy a hétfői munkakezdés idejére csak akkor térhet vissza a megszokott rend a 11-es főút teljes Pest megyei szakaszán, ha  végeztek a munkálatokkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik