Belföld

Újra járható a felső rakpart a fővárosban

felső rakpart (felső rakpart, )
felső rakpart (felső rakpart, )

Lassan helyreáll az árvíz miatt megbolygatott fővárosi közlekedés.

Hajnalban megnyitották a Döbrentei és a Lánchíd utcát, a Bem rakpartot, a Fő utcát és a Bem teret  Budapesten.

Tarlós István főpolgármester szerint a H5-ös (szentendrei) HÉV Margit híd, budai hídfő és Batthyány tér közötti újraindulásáról péntek reggel, a BKK és a BKV műszaki szakemberei által tartott helyszíni bejáráson döntenek, a szerelvények vagy péntek déltől, vagy szombat hajnaltól közlekedhetnek a teljes vonalon.

Csütörtök reggel óta ismét használhatják a gyalogosok és a kerékpárosok is az Újpesti vasúti hidat, és megnyitották a forgalom előtt a Horvát utcát és a Fazekas utcát a Margit körút és a Csalogány utca közötti szakaszon. A 7,5 tonnánál nehezebb teherjárművekre vonatkozó korlátozás is megszűnt csütörtök délelőtt.

A Margit híd alatti átjáró továbbra is lezárva marad, illetve a HÉV-állomás mellett továbbra is tilos kerékpározni a Margit híd budai hídfőjénél. A Margitsziget lezárása szintén érvényben marad, a 26-os autóbuszok nem közlekednek, és a 4-6-os villamosok nem állnak meg a Margitszigetnél.

A Királyok útja le van zárva, de a Nánási út Pók utca és Emőd utca közötti szakaszát megnyitották a közúti forgalom előtt, így a 106-os autóbusz újra eredeti útvonalán jár, a 34-es és 934-es autóbuszok azonban továbbra is terelt útvonalon közlekednek.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik