Belföld

A Margitsziget már szárad, Kisoroszi még fogságban

Margitsziget(1)(650x433)(1).jpg (margitsziget)
Margitsziget(1)(650x433)(1).jpg (margitsziget)

Két hét múlva nyitják meg a Margitsziget egyes részeit, Kisoroszi szárazföldön még mindig megközelíthetetlen.

Még mindig víz áll a Tahitótfalu és Kisoroszi közötti út egy szakaszán, így a község szárazföldön egyelőre megközelíthetetlen. A település polgármestere elmondta, hogy a víz egy százméteres szakaszról még nem húzódott vissza, holott az útnak vannak mélyebben fekvő, már szárazzá vált részei is. Magyarázattal a szakemberek sem tudtak szolgálni, talán a közeli mocsarasban van az a pont, ahol még átjut a Duna vize a nagyfokú apadás ellenére – tette hozzá Molnár Csaba.

A Margitszigettel kapcsolatban Tarlós István azt mondta, bizonyos területek továbbra is zárva maradnak a nagyközönség előtt. A sziget felázott, több területen áll a víz, a napsütéstől függ, hogy mikor szárad fel. Csütörtöki adatok alapján nyolc fa dőlt ki a szigeten, ebből az egyiknek a törzse csaknem egy méter átmérőjű.

Újra nyitnak a strandok

Az árvíz levonulása után a budapesti strandok a hétvégétől újra várják a vendégeket – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. pénteken.

A károk részleges helyreállítása után csütörtökön már kinyitott a Dagály fürdő és a Rudas fürdő gőzrészlege, a Palatinus strand pedig a Margitsziget megnyitása után lesz látogatható.

Szombaton nyitja meg kapuit a Pünkösdfürdői strandfürdő is. A többi fürdő, illetve strand, amelyeket nem érintett az árvíz, továbbra is a megszokott nyitva tartással várja a vendégeket.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik