Belföld

Orbán elégedett a tartalékosokkal

tartalékosok (tartalékos, árvíz, homokzsákok, )
tartalékosok (tartalékos, árvíz, homokzsákok, )

A gátakon segítő tartalékos katonákat köszöntötte a kormányfő.

„Ma már kijelenthetjük: Magyarország győzelemre áll az árvíz elleni küzdelemben, amely az árvízi védekezésben az önkéntes tartalékos rendszer első éles próbája is volt és kiválóan vizsgázott – jelentette ki Orbán Viktor a honvédség ócsai kiképző bázisán.

Elmondása szerint a tartalékos honvédek a munkálatok során példát mutattak a legfőbb katonai erényekből, a hazájuk iránti hűségből, kötelességtudatból, fegyelemből, bátorságból, bajtársiasságból.

„Megmutatták, hogy katonai erényekre egy erős nemzetnek mindenkor szüksége van. Akkor is, amikor nem ropognak a fegyverek, nem más országok katonáitól kell megvédeni a hazát és a polgárait, hanem természeti csapástól vagy éppen környezeti katasztrófától” – hangsúlyozta. A miniszterelnök arról is szólt, hogy az árvízi védekezésben 5500 hivatásos honvéd és 1400 tartalékos katona vett részt a nehéz napokban.

A honvédelmi miniszter ugyancsak köszöntötte az önkéntes tartalékosokat. Hende Csaba azt hangsúlyozta, hogy az árvízi munkákban részt vevők becsületet szereztek a tartalékos honvédségnek, megmutatták, hogy a honvédség átalakítása nyomán az új rendszer kiépült és működik.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik