Belföld

A gyilkos „tápszer” első gyanúsítottjai hazasétáltak

Mint ismeretes, Székesfehérváron június 9-én hajnalban egy 18 éves fiatalember, másnap pedig Csákváron egy 28 éves férfi halt meg ismeretlen eredetű kábítószer miatt.

A rendőrség tegnapi közleménye alapján kiderült, hogy a meghalt fiataloknál tapasztalt hasonló tünetekkel tizenkét ember fordult orvoshoz, és valamennyien fogyasztottak kábítószert.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a halálesetek kinyomozására nyomozócsoportot hozott létre, amelynek feladata az esetleges összefüggések felderítése a rosszullétekkel kapcsolatosan is, illetve a halált okozó szer eredetének megtalálása. Az első nyomok öt személyhez vezettek, akik ellen eljárást kezdeményezett a rendőrség: így a 26 éves H. Edina; a 25 éves K. Patrik; a 30 éves N. Gábor, a 23 éves Ny. Milán és a 23 éves R. Szilveszter székesfehérvári lakosokat őrizetbe vették, és ellenük letartoztatást kezdeményeztek. A mai napra K. Patrikot és Ny. Milánt már szabadon engedték. A másik három személy ellen gyorsított bírósági eljárást kezdeményeztek, hogy előzetes letartoztatásba vételükkel az üggyel kapcsolatosan folytathassák a nyomozást. H. Edinát, N. Gábort és R. Szilvesztert ma előállították a megyei bíróságon, ahonnan a rendőrségi indítvány vizsgálatát követően mindhárom személy szabadon távozhatott. A bíróság döntése értelmében házi őrizetben védekezhet R. Szilveszter, míg H. Edina és N. Gábor mindössze Székesfehérvár közigazgatási területét nem hagyhatják el a vizsgálat idejéig.

A szakértők a haláleseteket a para-metil-4-metilaminorex vegyület jelenlétével hozták összefüggésbe, amit eddig Magyarországon nem használtak, mindössze Hollandiában azonosították 2012-ben. A rosszulléteknél még nem derült ki ennek a szernek a szerepe.

Az ügy mindenesetre furcsa. Ami biztos, hogy két ember meghalt. A rendőrség öt embert előállított, ebből három ellen annyi adatot gyűjtöttek be, hogy kezdeményezhessék az előzetes letartoztatásukat. A bíróság pedig szabadon engedi őket. Itt valaki biztosan nagyon melléfogott! Ha ma a bíróság helyesen döntött, akkor a nyomozócsoport nagyon benézte. Ha a nyomozók jól végezték munkájukat, akkor a bíróság elengedett két személyt úgy, hogy továbbra is árulhatják „drogportékáikat” Székesfehérváron, a harmadikat pedig a lakásán kell mindenkinek meglátogatnia, aki kívánja a para-metil-4-metilaminorex gyilkos hatását. Na most ez nem normális dolog, főleg azzal megtetézve, hogy – az immár házi őrizetes – R. Szilveszter ügyvédjével sétált el a bíróságról, arról nincs információnk, hogy hova.

R. Szilveszter érkezése a bíróságra a székesfehérvári drogos halálesetekkel kapcsolatban és távozása ügyvédjével

N. Gábor dicstelen érkezése és boldog távozása barátnőjével és ügyvédnőjével

H. Edina is bilincsben érkezett, de anélkül távozott

Ajánlott videó

Olvasói sztorik