Belföld

A gyilkos „tápszer” első gyanúsítottjai hazasétáltak

Mint ismeretes, Székesfehérváron június 9-én hajnalban egy 18 éves fiatalember, másnap pedig Csákváron egy 28 éves férfi halt meg ismeretlen eredetű kábítószer miatt.

A rendőrség tegnapi közleménye alapján kiderült, hogy a meghalt fiataloknál tapasztalt hasonló tünetekkel tizenkét ember fordult orvoshoz, és valamennyien fogyasztottak kábítószert.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a halálesetek kinyomozására nyomozócsoportot hozott létre, amelynek feladata az esetleges összefüggések felderítése a rosszullétekkel kapcsolatosan is, illetve a halált okozó szer eredetének megtalálása. Az első nyomok öt személyhez vezettek, akik ellen eljárást kezdeményezett a rendőrség: így a 26 éves H. Edina; a 25 éves K. Patrik; a 30 éves N. Gábor, a 23 éves Ny. Milán és a 23 éves R. Szilveszter székesfehérvári lakosokat őrizetbe vették, és ellenük letartoztatást kezdeményeztek. A mai napra K. Patrikot és Ny. Milánt már szabadon engedték. A másik három személy ellen gyorsított bírósági eljárást kezdeményeztek, hogy előzetes letartoztatásba vételükkel az üggyel kapcsolatosan folytathassák a nyomozást. H. Edinát, N. Gábort és R. Szilvesztert ma előállították a megyei bíróságon, ahonnan a rendőrségi indítvány vizsgálatát követően mindhárom személy szabadon távozhatott. A bíróság döntése értelmében házi őrizetben védekezhet R. Szilveszter, míg H. Edina és N. Gábor mindössze Székesfehérvár közigazgatási területét nem hagyhatják el a vizsgálat idejéig.

A szakértők a haláleseteket a para-metil-4-metilaminorex vegyület jelenlétével hozták összefüggésbe, amit eddig Magyarországon nem használtak, mindössze Hollandiában azonosították 2012-ben. A rosszulléteknél még nem derült ki ennek a szernek a szerepe.

Az ügy mindenesetre furcsa. Ami biztos, hogy két ember meghalt. A rendőrség öt embert előállított, ebből három ellen annyi adatot gyűjtöttek be, hogy kezdeményezhessék az előzetes letartoztatásukat. A bíróság pedig szabadon engedi őket. Itt valaki biztosan nagyon melléfogott! Ha ma a bíróság helyesen döntött, akkor a nyomozócsoport nagyon benézte. Ha a nyomozók jól végezték munkájukat, akkor a bíróság elengedett két személyt úgy, hogy továbbra is árulhatják „drogportékáikat” Székesfehérváron, a harmadikat pedig a lakásán kell mindenkinek meglátogatnia, aki kívánja a para-metil-4-metilaminorex gyilkos hatását. Na most ez nem normális dolog, főleg azzal megtetézve, hogy – az immár házi őrizetes – R. Szilveszter ügyvédjével sétált el a bíróságról, arról nincs információnk, hogy hova.

R. Szilveszter érkezése a bíróságra a székesfehérvári drogos halálesetekkel kapcsolatban és távozása ügyvédjével

N. Gábor dicstelen érkezése és boldog távozása barátnőjével és ügyvédnőjével

H. Edina is bilincsben érkezett, de anélkül távozott

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.