Belföld

Második világháborús gránátokat találtak Győrben

Egy családi ház udvarában találtak két, második világháborús német gránátot és két tüzérségi gyújtószerkezetet Győrben kedden délután. A szerkezeteket elszállítják a József Attila utcából - közölte a honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje.

Várkonyi Melinda elmondta, csatornázás közben találtak rá a 15 centiméteres páncélelhárító gránátra és a 10,5 centiméteres légvédelmi repeszgránátra – két tüzérségi gyújtószerkezettel együtt. Sem a gránátok nem tartalmaztak robbanóanyagot, sem a gyújtószerkezetek pirotechnikai anyagot – tette hozzá.

Amíg a gránátokat vizsgálták, a környéket 75 méteres sugarú körben lezárták és kiürítették, a József Attila utcát 100 méteres szakaszon lezárták. A védelmi intézkedések hét családi házat, egy 16 lakásos társasházat és a közeli katolikus templomot érintették, összesen 30 embert – ismertette a részleteket Várkonyi Melinda.

Mint mondta, ezeket az intézkedéseket már feloldották. A szerkezeteket a tűzszerészek elszállítják a központi gyűjtőbe, és később megsemmisítik azokat – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik