Belföld

EMMI: futnia kell a liftre a Corvinusnak

Corvinus-(210x140)(1).jpg (Corvinus)
Corvinus-(210x140)(1).jpg (Corvinus)

A minisztérium szerint az egyetemnek kutya kötelessége lenne a liftet működtetni.

A Budapesti Corvinus Egyetem 5,3 milliárd forint állami támogatást kap 2013-ban, ezen felül további csaknem 6 milliárd forint bevételre számít a tervezett költségvetése alapján. Az intézmény felelőssége, hogy ezt az összeget racionálisan használja fel, ebből biztosítsa a bérek kifizetését, a képzések megszervezését, és működtesse az infrastruktúrát, melynek része a liftek működőképességének biztosítása is – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményében.

Hétfőn az egyik hallgató a Facebookon osztotta meg egy újabb jelét annak, hogy egyre nagyobb pénzszűkében van az egyetem. A liftek leállításáról így tájékoztatta diákjait az intézmény “a Főépületben és a Sóház épületben található liftek ideiglenesen leállításra kerültek, tekintettel arra, hogy az egyetem fizetési nehézségei miatt a liftek előírt üzemeltetési feltételei jelenleg nem biztosíthatók maradéktalanul.”

Év elején tömeges elbocsátás híre jelezte: anyagi gondok vannak/ lesznek a Corvinuson, aztán ösztöndíjfizetési zűrök voltak.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik