Belföld

Árvízi időjárás-előrejelzés

árvíz, duna, solt (árvíz, )
árvíz, duna, solt (árvíz, )

Zivatar inkább a főváros térsége, valamint attól délre valószínű, heves zivatar esélye pedig csekély – de teljesen nem kizárható- olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat kifejezetten a gátakon dolgozók, árvízi védekezők részére készített előrejelzésében.

Várható időjárás a Duna magyarországi szakaszára szerda reggelig:

Kedden az északnyugati országhatár és Esztergom közötti szakaszon nagy eséllyel, a további Duna szakaszon kisebb valószínűséggel várható eső, zápor. Zivatar inkább a főváros térsége, valamint attól délre valószínű, heves zivatar esélye pedig csekély – de teljesen nem kizárható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szerdán 10 és 15 fok között alakul.

Várható szélviszonyok a Duna magyarországi szakaszára szerda reggelig:

Az északnyugati határtól Esztergomig: Az északnyugati szél megerősödik, az átlagszél 10-25 km/h, a maximális széllökések sebessége 35-55 km/h között alakul. Egy-egy viharos széllökés Győrtől nyugatra lehet (60-65 km/h). Éjszakára mérséklődik a légmozgás, de élénk széllökések (30-40 km/h) továbbra is lehetnek.

Esztergomtól Dunaújvárosig: Nyugati, olykor északnyugati szél várható, a légmozgás élénk lesz, ekkor az átlagszél 10-20 km/h, a maximális széllökések sebessége 30-40 km/h között alakul, de zivatarban ekkor is lehet átmeneti viharos széllökés.

Dunaújvárostól a déli határig: A szél nyugatira, északnyugatira fordul és megélénkül, ekkor az átlagszél 5-20 km/h, a maximális széllökések sebessége 25-35 km/h között alakul, de zivatarban ekkor is lehet átmeneti viharos széllökés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik