Belföld

A fogyasztóvédelem figyel a rezsicsökkentésre

gazora(210x140)(2).jpg (gázóra, )
gazora(210x140)(2).jpg (gázóra, )

Járási Fogyasztóvédelmi Napok címmel rendezvénysorozatot indított a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, amelynek célja az, hogy a járási hivatalok munkatársait is felkészítése a fogyasztóvédelmi jellegű kérdések megválaszolásra.

A rendezvénysorozatban nem csak a felügyelőség munkatársai, hanem a járási hivatalok ügyintézői is segítséget tudnak majd nyújtani a legfontosabb fogyasztóvédelmi szabályok ismertetésében. Ez a felkészítés a gyakorlatban azt jelenti, hogy a megyei felügyelőségek szervezésében minden járási székhelyen tájékoztatókat tartanak a munkatársaknak, akiket többek között a rezsicsökkentéssel, a szabályos számlaképpel összefüggő információkkal is ellátnak.

Az NFH számára az idei esztendő kiemelt témája a rezsicsökkentéssel kapcsolatos ellenőrzés. Az országos hatósághoz és a megyei felügyelőségekhez is a korábbi években megszokottnál jóval nagyobb számban érkeztek olyan megkeresések, amelyek a számlák tartalmával, a számlaképpel, illetve konkrétan a rezsicsökkentés feltételezett elmaradásával voltak összefüggésben. A fokozott érdeklődés indokolja, hogy minél több lehetőség álljon rendelkezésre, ahol a fogyasztók észrevételeit, megkereséseit és panaszait meg lehet válaszolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik