Belföld

Ilyen lesz ma az idő a Duna magyarországi szakaszán

Árvízi időjárás-előrejelzés: A hosszabb napos időszakok mellett kezdetben elszórtan, majd egyre többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. Délen és keleten kiadósabb lesz a csapadék, keleten jégeső, néhol felhőszakadás is előfordulhat.

A Duna magyarországi szakasza mentén előbb csak a déli tájakon, majd a déli óráktól kezdve bárhol kialakulhat zápor, zivatar. Felhőszakadás legfeljebb az északkeleti országrészben fordulhat elő, ez a Duna magyarországi szakaszát valószínűleg nem érinti. Helyenként hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, amelyekhez átmenetileg erős vagy viharos széllökések is társulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 22, 27, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kedden 12, 17 fok a között valószínű-olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Az északnyugati határtól Esztergomig: Napközben helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél, az átlagszél 10-25 km/h, maximális széllökések sebessége 35-55 km/h körül alakul. Délután, éjszaka jelentősen mérséklődik a légmozgás, a szél fokozatosan nyugatira fordul, az átlagos szélsebesség 5-10 km/h körül lesz. A kedd hajnali, reggeli órákra helyenként ismét megélénkül az északnyugati szél, az átlagszél akkor 10-15 km/h, a maximális széllökések sebessége pedig 30-40 km/h lesz.

Esztergomtól Dunaújvárosig: Napközben helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél, az átlagszél 10-25 km/h, maximális széllökések sebessége 35-50 km/h körül alakul. Este, éjszaka jelentősen mérséklődik a légmozgás, a szél változó irányú lesz, az átlagos szélsebesség 0-5 km/h körül lesz. A kedd reggeli órákra helyenként ismét megélénkül az északnyugati szél, az átlagszél akkor 10-15 km/h, a maximális széllökések sebessége pedig 30-40 km/h lesz.

Dunaújvárostól a déli határig: Napközben többfelé megélénkül a délnyugati szél, az átlagszél 5-20 km/h, maximális széllökések sebessége 25-40 km/h körül alakul. Este, éjszaka jelentősen mérséklődik a légmozgás, a szél változó irányú lesz, az átlagos szélsebesség 0-10 km/h körül lesz egészen reggelig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik