Belföld

Árvíz: ma meghosszabbítják a vészhelyzetet

arviz(5)(210x140)(1).jpg (árvíz, )
arviz(5)(210x140)(1).jpg (árvíz, )

Összesen tizenhárom előterjesztésről, köztük az új földtörvényről dönthet az Országgyűlés hétfői ülésnapján. A képviselők emellett a kormány kezdeményezésére soron kívüli tárgyalással meghosszabbíthatják a dunai árvíz miatt elrendelt veszélyhelyzetet.

A Ház eheti munkája 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk, majd az azonnali kérdések és kérdések követnek. A mai ülésnapon tizenhárom javaslatról mondják ki a végső szót a tervezett napirend alapján, nem számítva azt a kormányfő által bejelentett, majd a Fidesz frakcióvezetőjétől megerősített kezdeményezést, amely a dunai árvíz miatt elrendelt veszélyhelyzetet hosszabbítaná meg.

A parlament szavazásai során dönthet az új földtörvényről. Ugyancsak ma szavazhatnak arról a indítványról, amely jelentősen átalakítaná a korábbi kampányfinanszírozás rendszerét.

Döntés várható arról is, hogy a házelnök pénzbüntetés kiszabása helyett havi illetményük csökkentésével szankcionálhassa azon képviselőket, akik szerinte kijelentéseikkel, vagy viselkedésükkel megsértik a Ház méltóságát.

A határozathozatalok után tizenegy javaslatról nyílik meg ismételten a vita, miután azokhoz zárószavazás előtti módosító javaslatokat nyújtottak be.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik