Belföld
árvíz Győr (árvíz Győr)

A győriek nem félnek, de nagy károkra számítanak

Csapucha Adrienn

2013. 06. 08. 15:43

A Győr24 megkérdezte a győrieket arról, hogy tartanak-e a rekord méretű árvíztől. Cikkünkben a városban készült legfrissebb fotókat is megtekinthetik.

Mind a Szigetközben, mind pedig Győrben a víz az úr, igaz Rajkánál már apad a Duna, csakúgy, ahogy Dunakilitin, Dunaremetén és Nagybajcson is. A Mosoni-Duna ugyanakkor még minimális emelkedést mutat Mecsérnél. Győrújfalunál – hála az önkéntesek és a hivatásos szakemberek kitartó munkájának – még nem szakadt át a gát, és nemcsak a településen élők, de a győriek is abban bíznak, hogy ez nem is fog bekövetkezni. A kisalföldi megyeszékhelyen a Győr24 által megkérdezettek szerint nem lesz gond a védművekkel, mint mondják, a mostani felkészülés jóval alaposabb, mint 2002-ben, vagy 1954-ben volt.

73 éves vagyok, de ilyen árvizet még nem láttam. Bár én már segíteni nem tudok, az egész családom, még az unokáim is kint vannak a gátakon, hogy amit csak tudnak, mindent megtegyenek városukért és a környező településekért. Elszomorító, hogy mit hagyott maga után az árvíz Németországban és Ausztriában, az viszont örömmel tölt el, hogy ilyen mértékű összefogást, mint ami hazánkban tapasztalható azt egyik országban sem láttam” – mondta a Győr24-nek Németh Károly.

Én átéltem az ’54-es árvizet, akkor az egész Sziget úszott. A rászorultakat Pannonhalmára vitték, mások családoknál, rokonoknál szálltak meg. Én optimista vagyok a mostani helyzettel kapcsolatban, hiszen példátlan összefogás érzékelhető, a befektetett munka pedig biztosan meghozza az eredményt” – ezt már egy másik olvasónk, Dodonka László hangsúlyozta, miközben a lezárt Kossuth-híd tetején beszélgettünk.

A hétvégi házam a Szúnyog-szigeten már napok óta víz alatt van, de mivel ártérre épült, fel voltam készülve a legrosszabbra. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy félek, mert nem félek, hiszen napok óta rakják a homokzsákokat városszerte. Az viszont biztos, hogy nagy lesz a kár, és nemcsak az én épületemben” – nyilatkozta portálunknak Szabó Tibor.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.