Belföld

Fölszállott a páva, Vásárhelyen is

néptánc (néptánc, )
néptánc (néptánc, )

Lezárult a jelentkezési időszak, június 16-án indulnak a Fölszállott a páva című műsor területi válogatói. Az MTVA saját gyártású népzenei tehetségkutatójának stábja július 6-án Hódmezővásárhelyre is ellátogat.

A héten lezárult a Fölszállott a páva című tehetségkutató műsor 2014-es évadjának jelentkezési időszaka. A versenyre, a zenekarok és tánccsoportok teljes létszámával együtt összesen több mint 1500-an jelentkeztek. Végül valamivel több mint 250 produkció jutott tovább a következő körbe. Az előválogatást végző bírák véleménye szerint az idei jelentkezők teljesítménye színvonalasabb a tavalyinál. Ennek is köszönhető, hogy a zsűri mindössze harminc pályázat esetében döntött úgy, hogy nem küld meghívót a nyolc területi válogató valamelyikére.

Az első régiós meghallgatásra június 16-án Budapesten, a Hagyományok Házában kerül sor. A fővárosit a révkomáromi, a szentegyházi, majd július 6-án a hódmezővásárhelyi területi válogató követi majd. A programok mindenhol nyilvánosak, ezen felül, minden helyszínen egy-egy 40 perces kisfilm is készül, melyeket jövő januárban, a Fölszállott a páva 2014 induláskor tűz majd műsorára az MTVA.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik