Belföld

Egymilliót loptak egy idős hölgytől a trükkös tolvajok

A két nő papírgyűjtés ürügyén terelte el az idős nyugdíjas figyelmét, akinek otthonából több mint egymillió forint készpénzt loptak el .

Mosonmagyaróvár egyik társasházi lakásába csengetett be két ismeretlen nő a déli órákban. A 82 éves tulajdonosnak elmondták, hogy újságpapírt gyűjtenek és szeretnék, ha a feleslegessé vált  papírt elvihetnék tőle.  A sértett, hogy a kérésnek eleget tegyen, gyanútlanul indult konyhájába, ahol a felhalmozott újságokat tárolta.

Az összekészített köteggel épp fordult volna vissza, mikor a két nő már lakásán belül várta. Kérdőre vonta őket, amiért hívás nélkül merészkedtek otthonába. Az ismeretlenek, elterelve az asszony figyelmét több mint egymillió forinttal károsították meg.

Pénzének eltűnését, a hívatlan látogatók távozását követő pár nappal később fedezte fel az idős nyugdíjas,  feljelentését pedig ezt követően, 2013. június 3-án tett a rendőrségen.

A rendőrség ismételten felhívja a lakosság figyelmét, őrizzék meg éberségüket és éljenek gyanúval a tőlük segítséget kérő idegenekkel szemben. A becsengető ismeretleneket semmi esetre se engedjék be otthonunkba! A szolgáltatók képviselőitől, ne feledjenek el igazolványt kérni!

Értékeiket soha ne hagyják őrizetlenül! Ne feledjék, kellő óvatossággal és bizalmatlansággal megelőzhető a trükkös lopás!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik