Belföld

Az autópályák nincsenek árvíz-veszélyben

m1-es-autopalya(960x640)(1).jpg (m1-es autópálya)
m1-es-autopalya(960x640)(1).jpg (m1-es autópálya)

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. által kezelt autópályák és autóutak a hazai folyószakaszok áradásai miatt nincsenek veszélyben, de a biztonság érdekében a társaság munkatársai fokozottan ellenőrzik a vízfolyásokkal érintett területeket.

A hazai gyorsforgalmi utak nincsenek árvíz-veszélyben, az ÁAK Zrt. által kezelt útszakaszok biztonságosak és mindenhol jól járhatóak. Ennek ellenére a mérnökségek munkatársai fokozott gondossággal és gyakorisággal ellenőrzik a vízfolyásokkal érintett szakaszokat és a vízszintemelkedéssel potenciálisan veszélyeztetett műtárgyakat.

A napi feladatok ellátása mellett az Állami Autópálya Kezelő Zrt. 40 munkatársa az árvízi védekezésben is részt vesz a gátakon.

A Duna áradása miatt a Védelmi Bizottság több országos főutat is lezárt, és a forgalmat a közeli gyorsforgalmi útra terelik. A lezárások a következő útszakaszokat érintik:Az 1. sz. főút használatának korlátozása miatt június 5-én 11 órától az M1-es autópálya 85-107 km szelvény közötti szakasza minden járműkategória számára díjmentesen használható.

Az M1 autópályán Szlovákiába közlekedők figyeljenek arra, hogy a 14. sz. főút lezárása miatt a Vámosszabadi határátkelőt is lezárták, ezért ott a határforgalom szünetel.A 2. sz. főutat június 5. 12 órától lezárták a 26. km-szelvény (Göd – 21107. úti csmp.) és a 30. km-szelvény (Sződliget – 21112. úti csmp.) között. Terelőútnak az M2 autóutat jelölték ki. A lezárás időtartamára a díjfizetésre kötelezett járművek díjmentesen használhatják az M2 autóút Gödi (28,4 km-szelvény) és a Vác észak (38,8 km-szelvény) csomópontjai közötti szakaszát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik