Belföld
m1-es-autopalya(960x640)(1).jpg (m1-es autópálya)

Az autópályák nincsenek árvíz-veszélyben

24.hu
24.hu

2013. 06. 07. 07:57

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. által kezelt autópályák és autóutak a hazai folyószakaszok áradásai miatt nincsenek veszélyben, de a biztonság érdekében a társaság munkatársai fokozottan ellenőrzik a vízfolyásokkal érintett területeket.

A hazai gyorsforgalmi utak nincsenek árvíz-veszélyben, az ÁAK Zrt. által kezelt útszakaszok biztonságosak és mindenhol jól járhatóak. Ennek ellenére a mérnökségek munkatársai fokozott gondossággal és gyakorisággal ellenőrzik a vízfolyásokkal érintett szakaszokat és a vízszintemelkedéssel potenciálisan veszélyeztetett műtárgyakat.

A napi feladatok ellátása mellett az Állami Autópálya Kezelő Zrt. 40 munkatársa az árvízi védekezésben is részt vesz a gátakon.

A Duna áradása miatt a Védelmi Bizottság több országos főutat is lezárt, és a forgalmat a közeli gyorsforgalmi útra terelik. A lezárások a következő útszakaszokat érintik:Az 1. sz. főút használatának korlátozása miatt június 5-én 11 órától az M1-es autópálya 85-107 km szelvény közötti szakasza minden járműkategória számára díjmentesen használható.

Az M1 autópályán Szlovákiába közlekedők figyeljenek arra, hogy a 14. sz. főút lezárása miatt a Vámosszabadi határátkelőt is lezárták, ezért ott a határforgalom szünetel.A 2. sz. főutat június 5. 12 órától lezárták a 26. km-szelvény (Göd – 21107. úti csmp.) és a 30. km-szelvény (Sződliget – 21112. úti csmp.) között. Terelőútnak az M2 autóutat jelölték ki. A lezárás időtartamára a díjfizetésre kötelezett járművek díjmentesen használhatják az M2 autóút Gödi (28,4 km-szelvény) és a Vác észak (38,8 km-szelvény) csomópontjai közötti szakaszát.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Britain's Prime Minister Theresa May leaves after a press conference following a special meeting of the European Council to endorse the draft Brexit withdrawal agreement and to approve the draft political declaration on future EU-UK relations on November 25, 2018 in Brussels. - The European Union's top official urged British lawmakers to ratify the Brexit deal Prime Minister Theresa May has negotiated with European leaders, warning it will not be modified.
"This is the best deal possible for Britain, this is the best deal possible for Europe. This is the only deal possible," Jean-Claude Juncker, the president of the European Commission, said after a Brussels summit. (Photo by EMMANUEL DUNAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.