Belföld
m1-es-autopalya(960x640)(1).jpg (m1-es autópálya)

Az autópályák nincsenek árvíz-veszélyben

24.hu
24.hu

2013. 06. 07. 07:57

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. által kezelt autópályák és autóutak a hazai folyószakaszok áradásai miatt nincsenek veszélyben, de a biztonság érdekében a társaság munkatársai fokozottan ellenőrzik a vízfolyásokkal érintett területeket.

A hazai gyorsforgalmi utak nincsenek árvíz-veszélyben, az ÁAK Zrt. által kezelt útszakaszok biztonságosak és mindenhol jól járhatóak. Ennek ellenére a mérnökségek munkatársai fokozott gondossággal és gyakorisággal ellenőrzik a vízfolyásokkal érintett szakaszokat és a vízszintemelkedéssel potenciálisan veszélyeztetett műtárgyakat.

A napi feladatok ellátása mellett az Állami Autópálya Kezelő Zrt. 40 munkatársa az árvízi védekezésben is részt vesz a gátakon.

A Duna áradása miatt a Védelmi Bizottság több országos főutat is lezárt, és a forgalmat a közeli gyorsforgalmi útra terelik. A lezárások a következő útszakaszokat érintik:Az 1. sz. főút használatának korlátozása miatt június 5-én 11 órától az M1-es autópálya 85-107 km szelvény közötti szakasza minden járműkategória számára díjmentesen használható.

Az M1 autópályán Szlovákiába közlekedők figyeljenek arra, hogy a 14. sz. főút lezárása miatt a Vámosszabadi határátkelőt is lezárták, ezért ott a határforgalom szünetel.A 2. sz. főutat június 5. 12 órától lezárták a 26. km-szelvény (Göd – 21107. úti csmp.) és a 30. km-szelvény (Sződliget – 21112. úti csmp.) között. Terelőútnak az M2 autóutat jelölték ki. A lezárás időtartamára a díjfizetésre kötelezett járművek díjmentesen használhatják az M2 autóút Gödi (28,4 km-szelvény) és a Vác észak (38,8 km-szelvény) csomópontjai közötti szakaszát.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

ILLUSTRATION - A young man holds a smartphone displaying an erotic photo of a young woman in Hanover, Germany, 31 October 2013. Many headmasters from Cloppenburg have warned parents against the new trend of 'sexting', an act of sending sexually suggestive photographs between mobile phones or upload them to social networks. Photo: JULIAN STRATENSCHULTE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.