Belföld

Árvíz: Így járnak a buszok és a vonatok!

Az útlezárások ellenére minden település megközelíthető autóbusszal Győr-Moson-Sopron megyében

MÁV: A Duna áradása miatt újabb korlátozásokat vezetnek be a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon – közölte a Mávinform péntek reggel.

Almásfüzitő és Komárom között a lezárt vágány melletti másik vágányon óránkénti 20 kilométerre korlátozták a sebességet, emiatt várhatóan 25-30 perces késésre kell számítaniuk a Budapest-Hegyeshalom vonalon utazóknak.

A további késések és torlódások elkerülése érdekében a Budapestről induló, Komáromig közlekedő személyvonatok csak Almásfüzitőig járnak, és onnan is indulnak vissza a fővárosba. Almásfüzitő és Komárom között gyorsvonatok viszik az utasokat, amelyek megállnak azokon az állomásokon is, ahol eddig csak a személyvonatok álltak meg.

Kisalföld Volán: Mecsér községbe a Mosoni-Dunán átvezető híd lezárása miatt csak az 1-es számú főút felől lehet eljutni, Gönyű település pedig az 1-es főút érintett szakaszának lezárása miatt csak kerülővel, Nagyszentjánoson keresztül közelíthető meg busszal.

A Mosonmagyaróvár-Győr-Komárom-Esztergom vonalon egyelőre nem járnak a buszok.

A társaság szervezi az árvízi védekezésben résztvevők szállítását. Hetvenegy olyan autóbuszuk van, amely egy esetleg szükségessé váló kitelepítésekhez azonnal elindítható.

Felkészültek arra is, hogy szükség esetén az árvízi védekezésbe bevont autóbuszok személyzetét a Volán telephelyén szállásolják el, hogy azonnal be tudják őket vetni.

A társaság egy szakembert delegált a védelmi törzsbe. Vele állandó összeköttetésben vannak.

A személyszállítási igazgató, Mihályka Imre tájékoztatása szerint csütörtök délelőtt 10 óráig a Szigetközben a védekezéshez használt gépszállítások miatt átmeneti korlátozások voltak életben, emiatt néhány járatot visszafordítottak, és az 1-es számú főúton közlekedtettek.

A Győr – Gönyű között közlekedő járataink az autópálya felől, Nagyszentjánoson át közlekednek Gönyűig és Gönyűn valamennyi megállóhelyet érintik!

További információ itt olvasható!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik