Belföld

Mikor lesz nyár?

Ures-kerthelyiseg-(Fekete-Sas)(1)(960x640).jpg (fekete sas, kerthelyiség, hódmezővásárhely, )
Ures-kerthelyiseg-(Fekete-Sas)(1)(960x640).jpg (fekete sas, kerthelyiség, hódmezővásárhely, )

Üresen állnak a kerthelyiségek és szabadtéri sportpályák. Az emberek pulóverben, összehúzott dzsekiben sétálnak az utcákon, és a strandon is a Kremához húzódva, a vízben nyakig elmerülve fürdőznek a vendégek. Közel egy hete tart a nyár mégsem volt 15-16 foknál magasabb napi átlaghőmérséklet.

Vásárhely utcáin sétálva rövidnadrágos embert alig, pulóvert, kabátot viselő járókelőt viszont annál többet látni. Üresen állnak a kerthelyiségek és a szabadtéri sportpályák, és a strandon is inkább a melegvízben nyakig elmerülő fürdőzőkkel találkozni. Közel egy hete tart a nyár mégsem volt 15-16 foknál magasabb napi átlaghőmérséklet, s szinte egyetlen nap sem múlt el kisebb-nagyobb esőzések nélkül. Jogos a kérdés, a tavalyi kánikulai napokkal teli nyár után, idén beköszönt e valamikor az igazi meleg évszak.
A népi megfigyelések szerint a forró, nyárias májusokat rendszerint esős, változékony június követi, de a pünkösdi eső, és a fagyosszentek napján tapasztalt verőfényes idő sem jelent sok jót az elkövetkezőkre.
A jóslatok eddig igazolódni látszanak. A hét közepétől egyre melegebb időre van kilátás, ugyanakkor sok felhőre, záporokra, zivatarokra továbbra is számítani kell. A meteorológusok hasonló időt jósolnak a következő hétre is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik