Belföld

Lemondják a hétvégi rendezvényeket Győrben

Borkai: továbbra is nyugalomra intem a lakosságot, hiszen a lemondás mögött nem azt kell feltételezni, hogy Győr veszélyben van abból a szempontból.

Győr önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy az árvízi helyzetre való tekintettel lemondja a mostani hétvégén Győrben megrendezésre kerülő valamennyi rendezvényt. Elmarad a Kismegyeri Történelmi Lovas- és Hadijáték, az Ünnepi Könyvhét, valamint az IV. korcsoportos Országos Diákolimpiai döntő.

Borkai Zsolt polgármester elmondta: Továbbra is nyugalomra intem a lakosságot, hiszen a lemondás mögött nem azt kell feltételezni, hogy Győr veszélyben van abból a szempontból, hogy elönti a víz. Arról van szó, hogy jelen pillanatban 4000 embernek biztosít szállást városunk, azoknak, akik az árvízvédelmi munkálatokban segítőként részt vesznek.

Katonák, rendőrök, vízügyi szakemberek, diákok és önkéntesek érkeztek az elmúlt napokban és érkeznek folyamatosan, hogy segítsék a Szigetközben, valamint Győr közvetlen környezetében az árvízvédelmi munkálatokat. Kollégiumok, panziók, laktanya, sportcsarnokok szolgálják ki a segítőket, a hétvége kulturális és turisztikai rendezvényeit a további szálláshelyek fenntartása érdekében mondjuk le – az elővigyázatosságra és megnyugtatásra való tekintettel, hiszen az erők összpontosítására most a gátakon van szükség.

Győr város lakossága is nagymértékben veszi ki a részét az árvízvédelmi munkálatokból, köszönet érte, hogy mindenki a maga eszközeivel próbál segíteni.

A Vízügy tájékoztatása alapján az előrejelzések továbbra is azt mutatják, hogy a szükséges védekezési feladatok ellátása mellett a városi árvízvédelmi rendszerek a 2002-es árvíz szintjénél magasabb vízállás esetén is megvédik Győrt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik