Belföld

Honatyák játszóruhában

Ha helyzet van az utcán, a szőlőben, a kertben, a havas sztrádán vagy épp az ártéren, olyankor a gardróbszobában marad az öltöny, s a gurulós fiókból előkerül a honatyai játszóruha. Képözön.

A főpolgármester már árra készen: khakiszínű polár került keményített ingre, stílustörőn. A miniszterelnök még csak melegít aprókockásával, de zakója hamarost karfára kerül.

Fotó: MTI / Kovács Attila

Van az a méltóság, ami még a kapásra is fehér inget kényszerít. Láthatatlan peronoszpórafelhőt hasít a lábszáron pengére vasalt pantalló.


Fotó: Neményi Márton

„Nekem is olyan királykéket kellett volna felvennem? Vagy inkább miniszterelnökkéket?” – ez az alapdilemma látszik megfogalmazódni a tüsifrizu alatti pártelnöki fejben.


Fotó: Kummer János

Párthovatartozás-kompatibilis színű ing, övtelen Levi’s, „hogy állsz, Sándorom” bakancs, a tekintet egy nem létező pontot fixál. Ideálkollekció.


Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

„Gólt is én rúgjak, elemet is én hozzak a mikrofonba? Ne má’!” Abszolút futballista összhatás.


Fotó: Kummer János

„Na, erre varrjatok gombot! Ha még fér a mentére.” Az ajtófaragásra merészen rímelő viselet pimaszkodó, mérsékelten berezelt, öntudatos mimikával.


Fotó: MTI / Beliczay László

„Milyen nyakkendő? Kötcse ez, ember!” Velünk lehet a baj, hogy képtelenek vagyunk kellően komolyan venni a halványlila-mályva-pink bermudájából inget választó férfiakat.


Fotó: Kummer János

Két csippendél között egy éjszakai portás, lánybúcsúra ajánljuk e kis csapatot.


Fotó: Kummer János

Marionettfigurának viszik a szomorú mesebéli királyfit. Klasszikus rövid ujjú ing farmerrel, indokolatlanul ábrándozó tekintettel, „meglepett szobabringázó” tartással.


Fotó: Neményi Márton

„Hasizmozom négy napja, összetett mondatot is bírok ebben a pózban.” Cerberus megengedheti magának a keresztcsíkot.


Fotó: Neményi Márton

„Mi a baj a Rutibutikkal?” „Mértéktartás! Szerintem elég, ha csak a bal tenyéren látszik a pártszimpátia.” Jobbra: kifutó. Balra: befutott.


Fotó: MTI / Bartha Annamária

Középen: gimiben még menő volt az ing alá póló. Tizenöt fok alatt zakót javasolunk. Balra: gömb és kocka barátkozik.


Fotó: MTI / Soós Lajos

„Ha elfelejtem, mi az ott kint, elég lenéznem a palackra. Vagy majd rámondják a fülemre. Meg vagyok értve?” Márkás dzseki, vizuálisan zizegő ing, antropomorf képszerkesztés.


Fotó: MTI / Krizsán Csaba

Ugye, hogy megmondtuk hét képpel följebb!


Fotó: Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik