Belföld

Erős földrengés volt Magyarországon

foldrenges(2)(2)(960x640).jpg (földrengés)
foldrenges(2)(2)(960x640).jpg (földrengés)

Földrengés volt szerdán 20 óra 45 perckor Magyarországon. A 4,3-as erősségű rengést több megyében is érezték. Károkról is érkeztek bejelentések.

Az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma szerda este Érsekvadkert térségében a Richter-skála szerinti 4,3-as erősségű földrengést észlelt, amelyet többek között Balassagyarmaton, Vácon, Esztergomban, Budapesten és Székesfehérváron is érzékeltek a lakosok-írja az MTI.

Forrás: MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium

A 4,3-as magnitúdójú rengés centrumát Érsekvadkert térségében jelezték. Nógrád, Komárom-Esztergom és Pest megyén kívül a fővárosban is lehetett érezni a földrengést. Nógrád megyéből károkról is érkeztek bejelentések a katasztrófavédelem ügyeleteire.

Június 6-án egy perccel éjfél után 1,7-es magnitúdójú utórengés pattant ki Érsekvadkerttől délkeletre, mintegy 4 km-es mélységben.

Soron kívül ellenőrzik a földrengés által érintett térségben lévő védműveket és veszélyes üzemeket, bár nem érkezett jelzés arról, hogy ezek valamelyikében kár keletkezett volna – írják az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik