Belföld

200 új állás Miskolcon

Bosch (bosch,)
Bosch (bosch,)

A Bosh új üzemében teremtettek új munkahelyeket. A német cég így már több mint 3600 embert foglalkoztat.

Folytatódik Miskolc és a Bosch együttműködése – mondta egybehangzóan Kriza Ákos polgármester és Max Nitzsche, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. igazgatója.

Miskolc és a Bosch gyárak között 2001 óta érvényben lévő letelepedési szerződés módosításának csütörtöki aláírása újabb, a város és a cég együttműködésének köszönhető infrastruktúrafejlesztési projektet hitelesít.

Az Új Széchenyi Terv keretében 2,3 milliárd forint vissza nem térítendő uniós pénzt kapott 6,3 milliárd forintot meghaladó beruházásaihoz a német konszern miskolci társasága, amely komplex technológiai fejlesztést valósít meg. Max Nitzsche elmondta: a beruházásnak köszönhetően a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című konstrukció keretében újgenerációs gépjármű-levegőztetőrendszerbefúvó motor és új generációs motorhűtőventillátor-meghajtó és fékrásegítő motor gyártása kezdődik meg a gyárban.

Ez az üzem a fejlesztések révén kétszáz emberrel növelte létszámát, amely így már meghaladja a kétezret. Emellett a kéziszerszámok gyártására szakosodott másik miskolci gyár, a Robert Bosch Power Tool Kft. további csaknem 1600 munkást foglalkoztat.

Kriza Ákos polgármester arról szólt, hogy a miskolci Bosch gyárak hosszú évek óta kiemelkedő szerepet játszanak a régió és a város életében, emellett aktív részesei a város közösségi életének. Az önkormányzat és a gyárak között biztos alapokon nyugvó, folyamatosan megújuló partnerség alakult ki, amely mindenképp precedens értékű együttműködés.

A magyarországi Bosch-csoport forgalma az elmúlt üzleti évben 133 milliárd forint volt, a társaság tíz leányvállalata 8,5 ezer embert foglalkoztatott.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik