Belföld

Nyárias fordulat zivatarokkal

Szerdától felmelegedés kezdődik, azonban maradnak a záporok, zivatarok.

Sokakban már felmerült a gondolata annak, hogy idén a nyár szabadságra vonul. Nos úgy tűnik, a héten végre beköszönt az igazi kora nyárias időjárás, a hőmérséklet a hét második felére eléri az ilyenkor szokásos értékeket, habár marad a tipikus medárdi időjárás: a megnövekvő gomolyfelhőkből elsősorban a délutáni, kora esti órákban nap mint nap kialakulhatnak záporok, zivatarok  – írja az Időkép.

Kedden még az átlagosnál jó néhány fokkal hűvösebb időre kellett számíthatunk, többfelé ismét elázhattunk.

Szerdán már emelkedik a hőmérséklet, a legtöbb helyen meghaladja majd a 20 fokot és a szél is jelentősen veszít erejéből, már csak a Dunántúlon lehetnek élénkebb lökések. Továbbra is gyakran lesz azonban erősen felhős az ég fölöttünk és több helyen is kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Csütörtöktől a hét végéig további melegedésre van kilátás, megenyhülnek a hajnalok is, a hét utolsó napjaiban már 15 fok körüli minimumértékek lesznek meghatározóak, és napközben is egyre többfelé meghaladja a hőmérséklet a 25 fokot. Emellett több napsütésben bízhatunk, de főként a délutáni, kora esti órákban továbbra is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés és szórványosan a folytatásban is kialakulhatnak záporok, zivatarok, melyek közül néhány bizony heves is lehet. Ezeket nagyobb méretű jég, felhőszakadás, illetve viharos széllökések kísérhetik. Semmi kétség tehát, itt az igazi Medárd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik