Belföld

Elúszunk? Borkai Zsolt nyugalomra inti Győrt

A polgármester nyugalomra inti a lakosságot, mint elmondta: Győrben és a környező településeken szisztematikus, tervszerű munka folyik. Pánikkeltésnek semmi értelme.

A Vízügy tájékoztatása alapján az előrejelzések azt mutatják, hogy a szükséges védekezési feladatok ellátása mellett a városi árvízvédelmi rendszerek a 2002-es árvíz szintjénél magasabb vízállás esetén is megvédik a várost. A jelenlegi előrejelzések szerinti legmagasabb vízállás sem fogja veszélyeztetni Győr biztonságát. Hozzátette, a katasztrófavédelem és a társszervek együttműködése révén zajlik a feladatok végrehajtása.

A város folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket és az előrejelzéseket, kapcsolatban áll a hivatalos szervekkel és mindent megtesz azért, hogy Győrben a legkevésbé okozzon problémát az árhullám – szükség esetén pedig a környező településeknek is segítséget nyújt.

A polgármester köszönetet mondott a győrieknek azért, hogy ismét önzetlenül segítenek, és arra kéri az önkénteseket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak arról, hogy melyik területen milyen segítségre van szükség. Erről a Győr-Moson-Sopron megyében élők a 06 96 529-539-es telefonszámon érdeklődhetnek.

A Győr+ Rádió, ahogy a március 15-i rendkívüli hóhelyzetben, úgy most is folyamatosan beszámol a friss hírekről, az árvíz alakulásáról, és az önkénteseket érintő információkról. Felhívta a figyelmet arra, hogy aki utazni szándékozik, indulás előtt mindenképp tájékozódjon a közlekedési lehetőségekről a lezárt útszakaszok miatt.

Borkai Zsolt kifejtette, hogy minden eshetőségre fel kell azonban készülni, ezért Győr kész tervvel rendelkezik arra vonatkozóan, ha egyszerre több ezer embert kell elszállásolni, legyen szó akár a várost körülvevő települések lakosairól, vagy akár a győriekről. Erről az eshetőségről azonban egyelőre nincsen szó.

Az árvízrők percről perce itt olvashat új híreket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik