Belföld

Drogprevenciós film fehérvári fiatalok szereplésével

Casting június 13-án a Vörösmarty Színházban.

Fehérvári fiatalok főszereplésével drogprevenciós filmet forgatnak a közeljövőben Székesfehérváron. A szereplőválogatást június 13-án, csütörtökön 18.00 órakor tartják a Vörösmarty Színház Stúdió Színpadán.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város a Vörösmarty Színházzal együttműködésben, komplex prevenciós program megvalósítását határozta el. Ennek jegyében készül egy kisjátékfilm, amely egy fiatal pár történetét dolgozza fel.

Brájer Éva alpolgármester szerint a kezdeményezés a 2013-as Emlékév színfoltja: egyedi, komplex egészségmegőrző-művészeti program. „A drogellenes harc globális és végeláthatatlan. Hiszek abban, hogy minden lokális, koncepcionális, drogprevenciós kezdeményezés hatásos. Saját nyelvükön szeretnénk szólni a legveszélyeztetettebb korosztályhoz, azért döntöttünk úgy, hogy székesfehérvári iskolába járó diákokból állítjuk ki a stábot, íróktól a szereplőkig.” – tette hozzá Brájer Éva.

Az alkotók egy 18. életévét betöltött fiút és lányt keresnek a „bevállalós” film főszerepeire. A film teljes egészében székesfehérvári: az ötletgazdák, forgatókönyvírók, szereplők is helyi iskolák diákjai. A forgatókönyvet Dr. Matuz János, a Vörösmarty Színház kreatív igazgatója, dramaturg, forgatókönyvíró vezetésével készítik a tanulók.

„Elsősorban filigrán alkatú fiatalokat várunk. A kábítószer étvágytalanná, enerválttá tesz: nem titkolt szándékunk megmutatni a drogfogyasztás fizikumra gyakorolt hatásait is. Szolnokon már koordináltam hasonló forgatást. Az „Akarod látni a valóságot?” című filmünk írói, szereplői szolnoki fiatalok voltak. Az alkotás amatőr jellegét ellentételezte a hitelesség – mély emléknyomot hagyott a nézőkben a visszajelzések szerint” – hívta fel az érdeklődők figyelmét Matuz János a sajtótájékoztatón.

A drogprevenciós film forgatásához szereplőválogatást tartanak június 13-án, csütörtökön 18.00 órakor a Vörösmarty Színház Stúdió Színpadán.

A Drog Világnapján, június 26-án, szerdán jelentik be a film címét, bemutatják a forgatókönyvíró stábot és a szereplőket is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik