Belföld

Árvíz: Már a tetőre pakolnak Győrben

arviz-Gyor(210x140)(1).jpg (árvíz Győr)
arviz-Gyor(210x140)(1).jpg (árvíz Győr)

Óráról-órára nő a folyók vízszintje Győrben. A Laposon már a tetőre viszik a bútorokat, és könnyen lehet, hogy a városban újabb hídlezárások lesznek.

Ahogy arról képgalériánk is árulkodik, elszomorító a látvány a kisalföldi megyeszékhelyen. Ami a város természeti szépségét adja, az most egyúttal a fenyegetettségét is, hiszen az összes folyó kilépett a medréből, nem kis gondot okozva ezzel. A Mosoni-Duna kedden késő este körülbelül 650 centiméterre nőtt, és nagyjából 850 centiméternél tetőzhet a hétvégén. A város védművei ugyanakkor 890 centiig bírják, így komolyabb problémával egyelőre nem kell szembenézni. Ugyanakkor a Móricz Zsigmond rakpartot már lezárták a szakemberek, csakúgy ahogy a Kossuth-hidat és a Rába-parti parkolót is. A Radó szigetet is elöntötte az ár, a Győr-Szol Zrt. lekerítette a parkot és közleményben kiadta, hogy tilos belépni a szigetre, ennek ellenére sokan bemerészkednek a vízzel borított területre.

Az Aranyparton nagy a veszély, az egyik legnépszerűbb szórakozóhely, a Lapos tulajdonosa a szerdai bulit is lemondta. „Nagyon precíz és pontos tájékoztatást kapunk folyamatosan arról, hogy mire kell számítanunk, de már egyébként is rutinosak vagyunk ebben a kérdésben. Sajnos a víz annyira megnövekedett, hogy már a tetőre kell pakolnunk a bútorainkat, igyekszünk mindent biztonságosan elhelyezni” – mondta Szarvas Zoltán. A szórakozóhellyel éppen szemközti oldalon is hasonló a helyzet, a Magyar Vilmos Uszoda alsó szintje teljesen víz alatt van, igaz, a létesítményben történt felújításoknak köszönhetően, a gépészeti berendezéseket nem fenyegeti veszély.

A Petőfi-híd lábához is már kitették a forgalomkorlátozást jelző táblákat, ám jelenleg nincs lezárás az átkelőn, továbbra is zavartalan a közlekedés, egészen addig, míg a megyei védelmi bizottság másként nem dönt. A Rába kettős-hídra is ez az intézkedés vonatkozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik