Belföld

Közeleg a tévés átállás

A jövő hónap végétől 14 megyében már csak digitális adásokat lehet nézni. Erre már a tévében is figyelmeztetnek.

Keddtől a képernyőn futó üzenettel figyelmeztetik az analóg módon televíziónézők egy részét arra, hogy július 31-ig át kell állniuk a digitális vételre – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az MTI-t.

A képernyőn futó üzenet az átállás teendőire hívja fel az érintettek figyelmét, valamint arra, hogy a www.digitalisatallas.hu oldalon és a 06-80-383-940-es számon kaphatnak további információkat.

Az üzenetet csak a digitális átállás érintettjei látják, azaz azok, akik kizárólag a hagyományos, analóg adásokat, vagyis csak az M1, az RTL Klub és a Tv2 műsorait fogják, előfizetési díj nélkül, szoba- vagy tetőantennával.

Nekik a továbbra is ingyenes tévézéshez a meglévő televízió mellé be kell szerezniük egy jelátalakító készüléket, más néven set-top-boxot, illetve egy új szoba- vagy tetőantennát.

Azok, akik az ingyenesen fogható hét digitális sugárzású csatornánál is többet szeretnének nézni, előfizethetnek valamelyik kábeltelevíziós, műholdas, IPTV-s vagy digitális földfelszíni szolgáltató csomagjára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik